koningspreek

Kathleen Ferrier

Zoals al eerder aangekondigd verblijdt Kathleen Ferrier ons met een Koningspreek op 29 november om 10.30 uur in onze kerk. Onderaan dit bericht ziet u hoe u zich kunt aanmelden voor deze online dienst.

Van 1984 tot 1991 werkte Ferrier in Chili als deskundige op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, daarna tot 1994 in Brazilië. In 1994 keerde ze terug naar Nederland. Ze werd secretaris van de vereniging Samen Kerk in Nederland (SKIN), een organisatie van migrantenkerken, en vanaf 1996 ook secretaris van de Latijns-Amerikaanse zending van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Na haar Nederlandse politieke carrière woonde zij van 2014 tot 2018 in Hongkong, waar zij Spaanse taal en cultuur doceerde aan de Hong Kong Baptist University (HKBU). Hierna verhuisde ze weer naar Nederland.

Ferrier is voorzitter van het Johan Ferrier Fonds, door haar zusje Joan Ferrier opgericht in naam en ter ere van hun vader Johan Ferrier, de laatste gouverneur en eerste president van Suriname. Het fonds ondersteunt kleinschalige projecten op gebied van cultuur en onderwijs in Suriname.

Ferrier werd in 1999 lid van het CDA. Op 23 mei 2002 werd Ferrier lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Ferrier was woordvoerder ontwikkelingssamenwerking en passend onderwijs. Samen met CDA-Kamerlid Ad Koppejan kwam Ferrier in 2010 bekend te staan als de ‘dissidenten’. Dit kwam doordat beiden fel tegenstander waren van de samenwerking met de Partij voor de Vrijheid, die gedoogsteun gaf aan de regering van Mark Rutte. Op het CDA-congres dat zijn instemming gaf aan de samenwerking, stemde ze tegen. In het parlement schaarde zij zich wel achter het beleid van de nieuwe regering. Bij haar vertrek uit de Tweede Kamer op 19 september 2012 werd Ferrier benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op 1 september 2019 werd Ferrier benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie voor een periode van vier jaar. Daarnaast is Ferrier voorzitter van het bestuur van Stichting Geuzenpenning en zit ze in het comité van aanbeveling van SOFAK.

U kunt de dienst online bijwonen via onderstaande link:
Klik hier om de dienst online te bekijken

Tevens kunt u, door op de QR-code onderaan deze pagina te scannen, een financiële bijdrage leveren aan de collecte. Een deel van deze collecte is bestemd voor het goede doel dat door Kathleen Ferrier is uitgekozen, nl. de reeds genoemde Johan Ferrier Stichting.

Toegang

Voor deze dienst moet u reserveren via info@koningskamer.nl. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De zaal gaat een half uur voor aanvang van de dienst open.

Datum: 29 november 2020
Aanvang: 10:30 uur
Duur: circa 60 minuten
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B, 1405 GL Bussum)
Kosten: vrijwillige bijdrage
Reserveren: via info@koningskamer.nl

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op