KONINGSPREKEN

PRAKTISCHE INFORMATIE

De dienst waarin de Koningspreek (Preek van de Leek) gehouden wordt begint om 10:30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen. Na afloop is er een collecte als bijdrage in de kosten.

 

ZONDAG 22 SEPTEMBER 2019

Foto Wopke Hoekstra voorlopigDE MINISTER Wopke Hoekstra

Wopke Hoekstra studeerde rechten in Leiden en in 2000 rechten en internationale politiek in Rome. Sinds oktober 2017 is hij Minister van Financiën in het kabinet Rutte III. Voor zijn ministerschap was hij partner bij organisatieadviesbureau McKinsey  Op 7 mei van dit jaar sprak Wopke Hoekstra in Berlijn de prestigieuze Humboldt-rede uit. Daarin sprak hij zich uit voor een pro-Europese koers. Hij woont met zijn gezin in Bussum. De dienst zal worden begeleid door onze vernieuwingspredikant Claartje Kruijff.


ZONDAG 3 NOVEMBER 2019

DE RIJDENDE RECHTER John Reid

John Reid studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is kantonrechter in Alkmaar. Sinds 2016 is hij de Rijdende Rechter in het gelijknamige succesvolle TV-programma van KRO-NCRV. Behalve De Rijdende Rechter is John Reid sinds 25 jaar bovendien medebedenker van de cartoonreeks Fokke & Sukke, die dagelijks in het NRC Handelsblad wordt gepubliceerd. Deze dienst zal worden geleid door Annegien Ochtman.

 


ZONDAG 9 FEBRUARI 2020

Sigrid Kaag

Sigrid Kaag maakt als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking deel uit van de Nederlandse regering. Ze bekleedde belangrijke en invloedrijke posten in het bedrijfsleven en bij de VN. Landelijke bekendheid krijgt zij in 2013 als leider van de VN-missie voor de vernietiging van chemische wapens in Syrië. In 2015 ontving Sigrid Kaag een eredoctoraat aan de Universiteit van Exeter en in 2016 de Carnegie Wateler Vredesprijs voor haar werk in het Midden-Oosten. De dienst wordt begeleid door ds Joost Röselaers.


ZONDAG 5 APRIL 2020

Marjoleine de Vos

Marjoleine de Vos schrijft al bijna 25 jaar een tweewekelijkse column voor NRC waarin ze zich buigt over het ongrijpbare leven met zijn talloze vragen. Ze is ook dichter en publiceerde vier dichtbundels bij uitgeverij Van Oorschot die vaak herdrukt en voor verschillende prijzen genomineerd werden. In 2018 verscheen haar essaybundel Doe je best. Lof van het ongrijpbare leven, waarin het onder meer over oorlogsmisdadigers, Griekse goden, garnalen eten en ouder worden gaat.