koningspreek

Sigrid Kaag

Sigrid Kaag maakt als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking deel uit van de Nederlandse regering. Ze bekleedde belangrijke en invloedrijke posten in het bedrijfsleven en bij de VN. Landelijke bekendheid krijgt zij in 2013 als leider van de VN-missie voor de vernietiging van chemische wapens in Syrië. In 2015 ontving Sigrid Kaag een eredoctoraat aan de Universiteit van Exeter en in 2016 de Carnegie Wateler Vredesprijs voor haar werk in het Midden-Oosten.

De dienst wordt begeleid door ds Joost Röselaers.

Praktische informatie

LET OP: De Koningspreek van Marjoleine de Vos op 5 april 2020 is helaas afgelast. Dit om verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Wij hopen Marjoleine de Vos later in het seizoen alsnog naar Bussum te halen voor haar Koningspreek. Voor degenen die niettemin behoefte hebben aan verdieping op 5 april zal de eerstkomende drie en waarschijnlijk vier zondagen een Remonstrantse dienst (overdenking en muziek) opgenomen worden en via het remonstrantse YouTube kanaal verspreid worden. Op 5 april is dat ds Claartje Kruijff vanuit Bussum.

Deze opgenomen diensten zijn hier te bekijken. 

De dienst waarin de Koningspreek (Preek van de Leek) gehouden wordt begint om 10:30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen. Reserveren is NIET mogelijk. Na afloop is er een collecte als bijdrage in de kosten.

Toegang

Voor deze dienst is het NIET mogelijk om te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De zaal gaat een half uur voor aanvang van de dienst open.

Datum: 9 februari 2020
Aanvang: 10:30 uur
Duur: circa 60 minuten
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B)
Kosten: vrijwillige bijdrage
Reserveren: niet mogelijk

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten, waaronder ook de Koningskring en Adempauze.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op