koningspreek

Nilüfer Gündogan

Op zondag 3 oktober a.s. zal Nilüfer Gündogan een Koningspreek houden. Zij is lid van de Tweede Kamer voor de nieuwe Europese partij Volt. Zij kan met ons delen hoe zij vanuit haar alevitische/islamitische achtergrond -ze “gelooft overigens zelf niet meer”- haar leven en handelen vorm en inhoud geeft.

Gündogan werd in 1977 in Nazimiye in Oost-Turkije geboren. Gündogan komt uit een alevitische familie met Zaza-roots. Toen ze 18 maanden oud was, kwam Gündogan als dochter van een Turkse gastarbeider naar Nederland en groeide op in Weert. Nilufer Gündogan studeerde een tijdje rechten en politicologie en werkte bij de gemeente Amsterdam. Toen ze tot Kamerlid voor Volt werd verkozen, had ze een eigen consultancybureau genaamd Nilüfer Advies.

De dienst wordt geleid door predikant ds. Pieter Lootsma en muzikaal omlijst door Karin Brunt, zang en Karina Kantarova, piano.

Aanvang: 10.30 uur, Remonstrantse kerk, Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum

Praktische informatie

U kunt u voor de Koningspreek aanmelden op info@koningskamer.nl, s.v.p. afmelden als u na aanmelding van deelname afziet. Bij het bereiken van 100 aanmeldingen krijgt u bericht dat u op de wachtlijst staat.

Toegang

Voor deze dienst moet u reserveren via info@koningskamer.nl. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De zaal gaat een half uur voor aanvang van de dienst open.

Datum: 3 oktober 2021
Aanvang: 10:30 uur
Duur: circa 60 minuten
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B, 1405 GL Bussum)
Kosten: vrijwillige bijdrage
Reserveren: via info@koningskamer.nl

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op