koningspreek

Marjoleine de Vos

Marjoleine de Vos schrijft al bijna 25 jaar een tweewekelijkse column voor NRC waarin ze zich buigt over het ongrijpbare leven met zijn talloze vragen. Ze is ook dichter en publiceerde vier dichtbundels bij uitgeverij Van Oorschot die vaak herdrukt en voor verschillende prijzen genomineerd werden. In 2018 verscheen haar essaybundel ‘Doe je best. Lof van het ongrijpbare leven’, waarin het onder meer over oorlogsmisdadigers, Griekse goden, garnalen eten en ouder worden gaat.

Praktische informatie

LET OP: De Koningspreek van Marjoleine de Vos op 5 april 2020 is helaas afgelast. Dit om verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Wij hopen Marjoleine de Vos later in het seizoen alsnog naar Bussum te halen voor haar Koningspreek. Voor degenen die niettemin behoefte hebben aan verdieping op 5 april zal de eerstkomende drie en waarschijnlijk vier zondagen een Remonstrantse dienst (overdenking en muziek) opgenomen worden en via het remonstrantse YouTube kanaal verspreid worden. Op 5 april is dat ds Claartje Kruijff vanuit Bussum.

Deze opgenomen diensten zijn hier te bekijken. 

De dienst waarin de Koningspreek (Preek van de Leek) gehouden wordt begint om 10:30 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen. Reserveren is NIET mogelijk. Na afloop is er een collecte als bijdrage in de kosten.

Toegang

Voor deze dienst is het NIET mogelijk om te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De zaal gaat een half uur voor aanvang van de dienst open.

Datum: 5 april 2020
Aanvang: 10:30 uur
Duur: circa 60 minuten
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B)
Kosten: vrijwillige bijdrage
Reserveren: niet mogelijk

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten, waaronder ook de Koningskring en Adempauze.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op