koningslezing

Peter van Uhm

Op 17 april 2008 werd Peter van Uhm geïnstalleerd als Commandant der Strijdkrachten. De volgende dag sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan.

Ondanks de bizarre omstandigheden bleef Van Uhm op zijn post om de krijgsmacht te leiden. In het boek ‘Ik koos het ‘wapen’ van Sander Koen (12e druk), vertelt Peter van Uhm op openhartige wijze en inspirerende wijze zijn levensverhaal over de strijd die hij leverde op de oefenvelden, op vredesmissie in Libanon en Bosnië en over zijn persoonlijke strijd na het verlies van zijn zoon.

De volgende dag sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan.

Praktische informatie

LET OP: De Koningslezing van Peter van Uhm op 26 maart 2020 is helaas afgelast. Dit om verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Betalingen via de website worden op de rekening teruggestort. Voor wie zijn kaartje bij Boekhandel Los of elders heeft gekocht: lever uw kaartje in een envelop, samen met uw naam en IBA nummer, in bij Boekhandel Los of aan de Koningslaan 2b in Bussum. Dan storten wij het bedrag terug. Wij hopen Peter van Uhm later in het seizoen alsnog naar Bussum te halen voor zijn lezing.

Het programma begint om 20:00 uur. Bestelde kaartjes kunnen tot 19:50 uur afgehaald worden in de hal van De Koningskamer, Koningslaan 2b, Bussum. De lezing duurt circa 45 minuten, dan is er een hele korte pauze. Het tweede deel bestaat uit vragen aan de spreker en wordt uiterlijk om 22:00 uur afgerond; daarna kan er nagepraat worden met een glaasje wijn.

Reserveren

U kunt op deze website kaarten kopen voor deze lezing.

Datum: 26 maart 2020
Aanvang: 20:00 uur
Duur: circa 45 minuten
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B)
Kosten: € 12,50 p.p.
Reserveren: verplicht

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten, waaronder ook de Koningskring en Adempauze.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op