koningslezing

Felix Klos

Felix Klos (1992) is een Nederlands-Amerikaanse historicus die met de hoogst mogelijke beoordelingen afstudeerde in de moderne Britse en Europese geschiedenis aan Lincoln College, Oxford.

Eerder studeerde hij magna cum laude af in de politicologie aan Middlebury College in Vermont, Amerika. Buiten de academie schreef Felix tijdens zijn studie speeches en memorandums voor de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders. In Nederland schreef hij mee aan internationale beleidsstukken voor D66 en Ordening op Orde (2012), een pamflet gepubliceerd door Brusselse denktank European Liberal Forum. Ook schreef hij ‘Winston Churchill, vader van Europa’, het eerste boek ooit geschreven over Churchills campagne voor een verenigd Europa.

Ondanks zijn jonge leeftijd (27) is Felix Klos nu al een veelgevraagd commentator in onder andere De Wereld Draait Door en Nieuwsuur. Bij de laatste Europese verkiezingen stond hij voor D66 op de vierde plaats van de kieslijst.

Felix Klos is een Nederlands-Amerikaanse historicus.

Praktische informatie

LET OP: De Koningslezing van Peter van Uhm op 26 maart 2020 is helaas afgelast. Dit om verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Betalingen via de website worden op de rekening teruggestort. Voor wie zijn kaartje bij Boekhandel Los of elders heeft gekocht: lever uw kaartje in een envelop, samen met uw naam en IBA nummer, in bij Boekhandel Los of aan de Koningslaan 2b in Bussum. Dan storten wij het bedrag terug. Wij hopen Peter van Uhm later in het seizoen alsnog naar Bussum te halen voor zijn lezing.

Het programma begint om 20:00 uur. Bestelde kaartjes kunnen tot 19:50 uur afgehaald worden in de hal van De Koningskamer, Koningslaan 2b, Bussum. De lezing duurt circa 45 minuten, dan is er een hele korte pauze. Het tweede deel bestaat uit vragen aan de spreker en wordt uiterlijk om 22:00 uur afgerond; daarna kan er nagepraat worden met een glaasje wijn.

Reserveren

U kunt op deze website kaarten kopen voor deze lezing.

Datum: 23 januari 2020
Aanvang: 20:00 uur
Duur: circa 45 minuten
Locatie: Bussum (Koningslaan 2B)
Kosten: € 12,50 p.p.
Reserveren: verplicht

Wie zijn wij?

Voor iedereen op zoek naar verdieping, verbinding en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse Gemeente Naarden-Bussum organiseert onder deze noemer lezingen en preken die worden verzorgd door bekende Nederlanders. De Koningskamer is de overkoepelende titel voor meerdere activiteiten, waaronder ook de Koningskring en Adempauze.

Contact

Kerkgebouw
Koningslaan 2b, 1405 GL Bussum
info@koningskamer.nl
Neem contact op